Designtips : Hur man skapar rörliga objekt

Rubriken är lite missledande, men det var en bloggläsare som undrade hur jag kunnat placera mina ikoner uppe vid headern så det tänkte jag visa er nu! Kan ni detta så kan ni lägga saker precis som ni vill på bloggen sen!1. Detta är faktiskt ganska enkelt, om man är van med blogg-koder. Vi kan ta facebook-knappen som exempel. Du skapar den bilden du vill ska upp på bloggen, lägger upp den på bloggen och kopierar html-adressen.

2. Sen går du in i kodmallen och scrollar ner tills du hittar <div id="wrapper">. Under denna kod ska du skriva en likadan kod fast med annat namn, jag har döpt min till <div id="facebook"> för att hålla det enkelt. Vid denna div-tag ska du klistra in html-adressen till din bild, då kommer det se ut såhär:

<div id="facebook">
<img src="din adress här"></div>

3. Spara och gå in i stilmallen. Nu ska du skapa en "tag" till din bild. Nånstans i din stilmall (spelar ingen roll vart) så ska du klistra in denna kod:

#facebook {
position: absolute;
top: 25px;
left: 620px;


4.  Nu kommer nog din bild lägga sig lite galet, men det ändrar du genom att ändra antalet pixlar på top: och left: . Man får prova sig fram! Vill du ha som mig och ha flera ikoner på rad så måste du göra om detta för varje knapp, dock med olika namn då förstås! Hoppas jag förklarat mig bra och kommentera om ni behöver hjälp!
23
Becka

sv: Japp det har jag :) Har du? :)

Becka

sv: Kanon :D Hoppas att du vill fortsätta kommentera mina bilder!

Kram

Therese

sv; Varsegod! jorå det är bra i dag lite trött bara, själv då ? :)

Ida - Fotografering

sv: Tackar! :)

JULIA LILJE ☆

Hejhej :)

Jätte fin blogg. Är allt bra idag?

Kram! :)

HHANNAA - Foto/Mode/Vardag

din design är riktigt fin!:D

ADARAS.se - din bloggtidning på nätet!

Bra tips :)- haha glögg som är såg gott :D

Julia

-tack så mycket! allt bra med dig idag?:)

Evelina

jo det är bara fint, med dig då? :)

Jungarå Fotografi

Svar: Ja precis :D. Det är mest det jag är ute efter. Sedan skulle jag vilja ha sådana där länkar som du har skrivit om i det här inlägget med bl a Facebook.

Therese

sv ; jahaja varför gick du upp så tidigt på en lördag om ja får fråga ? :O

Linda

åh tack för hjälpen! :D

haha det var inte jag som fråga men jag undrade också det! ;o

Wilma

Det fungerade inte för mig.. var stoppade du in koden i din stilmall?

- Swedish Source Of The Secret Circle

HejsanGillar du serien The Secret Circle? Eller skådisarna som är med i serien? Om du gör det så är min blogg rätt för dig ;)

Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Hej! Kul att hitta till din fina blogg. Jag lägger till dig för jag vill inte missa några fler inlägg från dig.trevlig kväll!

Felicia

haha vad roligt,gick in på din blogg och ser mej själv i headern :D

Sophie "autophoto.blogg.se"

Hur äre denna lördag kväll? :)

REBECCA

Bra tips ju! :)Hoppas du haft en lika bra dag! :D

TECKNING & FOTO - N.H

TIPS! Lottar ut ett snyggt långt fjäderörhänge, en enkel regel och du är med och tävlar! Kika in här: http://nataliehakansson.blogg.se/2012/january/tavling-langt-fjaderorhange.html

Evelina

skönt att höra :)

tackar..

– MIN VIKTIGA KAMP

sv: åh tack fina fina du! vad glad jag blir <3

hoppas allt är bra med dig!! <3

Åh önskar att jag kunde få hjälp med min design av dig! gillar headern och det, men i explorer krånglar designen och headern syns inte och inte heller senaste inlägget heller, och jag vill att bloggen ska vara centrerad, dvs. att på alla datorer ska det gå att justera storleken på internet-rutan och ändå ska bloggens content och allt vad det heter vara i mitten. krånglar alltid :/

Rossanna

Hej.

Hoppas att du har det bra; Eftersom jag är sponsrad inom sociala medier så har jag ex antal inbjudningar till Pinterest – det hetaste inom sociala medier just nu! Titta förbi min blogg så kan du läsa mer ifall du vill ha en inbjudan. Passar din blogg utmärkt. Kram

Elin

Tack så mycket men jag fattar inte en sak. Asså Man ska väll kunna trycka på facebook knappen så att facebook sidan kmr upp elr? För nu är det bara en bild? ;o